JANGAN BELI Panduan Bisnes Part Time Shopee!

JANGAN BELI Panduan Bisnes Part Time Shopee!

Semenjak Shopee menjadi platform pilihan kepada penjual di luar sana, panduan bisnes part time Shopee semakin ramai penulisnya. Anda akan dapat lihat banyak ebook berkaitan dengan Shopee ditulis dan dijual pada harga yang berbeza. Semuanya bertujuan untuk mendapat keuntungan. Oleh sebab itu anda perlu tahu kenapa anda perlukan panduan berbayar dan kenapa pula anda tidak perlukannya.

Kenapa Perlukan Panduan Berbayar

Kebiasannya panduan berbayar akan menerangkan kesemuanya daripada A-Z. Anda cuma perlu ikut langkah yang sudah disediakan dalam panduan. Tidak perlu pening kepada nak fikir mana satu yang perlu buat dulu. Semuanya sudah dipermudahkan, anda cuma perlu ikut.

Bagi kami di Lubuk Digital, perkara yang paling penting setelah mendapatkan panduan berbayar adalah “after sale services”. Bantuan sokongan selepas jualan merupakan sesuatu yang sangat berharga dan tidak ada dalam panduan percuma.

Anda mungkin dapat belajar sendiri secara percuma tetapi bagaimana sekiranya anda menghadapi masalah. Tersekat dimana-mana dan tidak tahu cara untuk menyelesaikan masalah tersebut? Dimana tempat anda untuk mendapatkan bantuan? Sekiranya penyedia panduan percuma ada menyediakan bantuan, adakah bantuan atau masa yang mereka ada juga percuma? Itu persoalan yang perlu anda jawab.

Kenapa Perlukan Panduan Percuma

Sekiranya anda tidak mempunyai modal yang mencukupi dan mempunyai banyak masa terluang, anda boleh manfaatkan masa ini untuk mencari panduan percuma.

Panduan percuma hanya sesuai untuk mereka yang pandai berdikari dan komited dengan usaha serta pandai mencari jalan penyelesaian sendiri.

PERINGATAN, anda boleh manfaatkan panduan percuma TETAPI sekiranya anda ingin bermula dengan RM0 “ZERO” di Shopee, ianya tidak sesuai.

Anda masih lagi perlukan modal untuk membeli produk sekalipun ianya cuma dropship. Konsepnya sama seperti website ecommerce vendor yang lain, Shopee akan TAHAN duit pembelian sehinggalah pelanggan sahkan produk mereka sudah diterima. Sekiranya pembeli tidak sahkan selepas barang diterima, anda perlu menunggu sehingga tempoh yang ditetapkan Shopee berakhir. Ini bagi mengelakkan pembeli terpedaya dengan penipuan scammer.

Kalau betul-betul nak belajar buat duit part time Shopee saya cadangkan anda untuk belajar melalui “Panduan Bisnes Part Time Shopee“.

Panduan Part Time Shopee

Dalam panduan ini anda akan belajar asas yang ada dalam platform Shopee. Kalau anda sudah kenal dengan semua fungsinya, mungkin anda akan rasa panduan ini tidak memberi maklumat yang anda mahukan.

YA, ianya betul. Platform Shopee memang direka untuk mempunyai sistem yang sangat mudah digunakan. Anda boleh belajar semuanya sendiri tanpa perlukan panduan berbayar.

TETAPI dalam panduan ini kesemuanya sudah disusun langkah demi langkah supaya anda tidak tertinggal bahagian yang penting dalam persiapan. Menariknya, anda juga akan dikongsikan dengan tips dan trik yang kebanyakkanya seller tidak tahu.

BONUS PEMBELIAN.

Bonus ini yang menambah nilai produk utama.

 Bonus Panduan Bisnes Part Time Shopee

Ada koleksi lebih 200 list produk yang boleh anda muat naik terus ke Shopee store. Tidak perlu risau sekiranya tidak ada produk untuk dijual kerana semuanya sudah disediakan. Anda cuma tinggal upload masuk store.

Bonus Panduan Bisnes Part Time Shopee

Bantuan sokongan melalui telegram. Bantuan ini akan diberikan oleh penulis sendiri. Sekiranya ada apa-apa persoalan, anda boleh terus tanya di dalam group.

Siapa yang SESUAI untuk memiliki ebook ini?

1. Anda yang tengah kerja makan gaji dan nak cari pendapatan tambahan.
2. Anda yang dah ada bisnes sendiri, tapi nak cuba berbisnes di Shopee juga.
3. Suri rumah sepenuh masa yang hanya tinggal di rumah je tiap-tiap hari.
4. Anda yang tengah mencari bisnes yang paling senang untuk bermula.
5. Anda yang dah pernah buat bisnes di Shopee tapi produk tak terjual laju lagi.
6. Perlukan guru untuk belajar dan memberi bantuan.
7. Ada modal untuk dilaburkan untuk beli Panduan Bisnes Part Time Shopee.
8. Ada modal untuk bayar produk dropship.

NEWBIE / BEGINNER PUN BOLEH! Bahasa yang digunakan senang faham dan tidak perlu kemahiran teknikal pun.

JANGAN BELI Panduan Bisnes Part Time Shopee..

1. Kalau Malas nak ‘take action‘.
2. Kalau nak kaya cepat tanpa usaha lebih.
3. Kalau berharap goyang kaki dapat duit semata-mata.
4. Kalau dah menjana income lumayan di Shopee.
5. Kalau tak boleh sabar dalam berbisnes.
6. Tidak ada modal untuk bayar produk dropship
p/s: Yang dah rasa dia advance dah dalam Shopee ni, tak perlu la nak beli ebook ni ya.

Kesimpulannya anda perlu kenal pasti sebab-sebab penting sebelum mendapatkan sebarang panduan berbayar. Adakah ianya satu keperluan atau tidak. Belilah atas sebab untuk belajar dan memperbaiki kewangan. Anda boleh dapatkan panduan tersebut dengan tekan disini.

Anda rasa artikel ini menarik? Kongsi sekarang.

Cara Bina Kedai Shopee Sendiri

Cara Bina Kedai Shopee Sendiri

Mungkin ada di antara anda yang teringin nak bina kedai Shopee sendiri. Artikel kali ini LD akan tunjukkan kepada anda cara untuk bina kedai Shopee sendiri yang boleh siap dalam masa kurang dari 1 jam.

Tapi sebelum tu LD nak terangkan sedikit mengenai Shopee yang mungkin sesetengah daripada pembaca masih belum tahu. Shopee ni merupakan salah satu platform ecommerce multi-vendor/dropship. Maksudnya penjual yang berada di dalam platform ini terdiri daripada pengilang, peruncit, mahupun dropshipper. Tidak hairanlah satu produk yang sama mempunyai harga yang berlainan.

Ini antara screenshot pendapatan peniaga di Shopee yang sempat LD kumpulkan. Harap ianya dapat menaikkan lagi semangat anda untuk berniaga di Shopee.

Pada waktu artikel ini ditulis, persaingan masih lagi kurang tetapi pada masa akan datang siapa tahu. Disebabkan ini LD ingin mengajak anda sebagai penjual untuk turut serta dalam Shopee. Anda boleh bina kedai Shopee sendiri dengan mudah menggunakan panduan ini.

Info: Sekiranya anda tidak mempunyai produk sendiri, di penghujung artikel ini LD akan dedahkan lubuk untuk dapatkan 200 senarai produk untuk dimasukkan ke dalam kedai anda.

Masuk ke Shopee.com.my kemudian daftar dengan klik pada sign up.

 Masukkan No.HP. anda kemudian klik butang Send Verification Code.

Shopee akan menghantar SMS Verification Code ke No.HP yang anda daftarkan. Masukkan Verification Code tersebut untuk pengesahan.

Selepas No.HP anda disahkan, lengkapkan Username & Password kemudian klik butang SIGN UP.

Selesai pendaftaran, anda boleh login terus ke akaun Shopee. Kemudian anda klik pada Seller Centre.


Kalau klik pada Seller Centre tapi keluar macam dalam gambar ni, anda perlu login menggunakan maklumat sewaktu pendaftaran. Kalau dah login, SKIP bahagian ni.


Disini ada akan lihat ada beberapa fungsi yang anda boleh gunakan. Klik pada ikon Shop Setting.


Lengkapkan semua yang ada. Shop Profile, My Shipping, My Address, Bank Accounts /Cards (Penting untuk menerima bayaran)


Klik bahagian My Product untuk upload produk


Tekan Add a New Product untuk mula upload produk pertama anda


Drag & Drop gambar produk disini. Anda boleh upload sehingga 9 gambar


Lengkapkan maklumat produk anda. Dah selesai klik pada butang Save.

Buat benda yang sama untuk produk yang seterusnya.

TAHNIAH!!

Sekarang anda sudah mempunyai kedai Shopee sendiri.

Terus terang LD katakan, nak memulakan bisnes di Shopee sangat mudah tapi satu perkara yang sangat penting selepas itu merupakan cabaran besar. ILMU MENJUAL. Tanpa jualan produk anda cuma akan jadi galeri untuk Shopee. Gambar produk hanya untuk santapan mata pelawat tetapi bukan menarik minat mereka untuk membeli.

Bagi melengkapkan lagi kedai anda dan memantapkan lagi ilmu untuk memastikan produk terjual LD sarankan anda mendapatkan Panduan Bisnes Part Time Shopee.

Dalam panduan ini, salah satu yang anda akan belajar adalah cara untuk boost produk supaya dapat meningkatkan lagi potensi jualan, boleh buat diskaun dan banyak lagi. Anda boleh baca testimoni pengguna boost Shopee di bawah.

Tak ada produk untuk dijual?

 

Panduan Bisnes Part Time Shopee ada sediakan lebih 200 produk untuk dijual. Anda cuma tinggal upload ke dalam kedai.

Ada masalah berkaitan kedai Shopee anda?

Panduan Bisnes Part Time Shopee juga ada sediakan support melalui telegram. Sekiranya ada apa-apa masalah atau persoalan anda boleh ajukan disana. Group support ini hanya khas untuk mereka yang memiliki Panduan Bisnes Part Time Shopee sahaja.

Anda boleh klik sini>> Panduan Bisnes Part Time Shopee untuk baca testimoni fresh daripada mereka yang mengamalkan

 Anda boleh dapatkan Panduan Bisnes Part Time Shopee segera sebelum persaingan menjadi semakin sengit.

Tidak akan rugi pelaburan ilmu sekiranya diamalkan.

LD sentiasa mendoakan kejayaan anda.

Klik sini untuk membaca review LD mengenai Panduan Bisnes Part Time Shopee

Anda rasa artikel ini menarik? Kongsi sekarang.

Kenapa bisnes anda perlu ada sistem tempahan?

Kenapa bisnes anda perlu ada sistem tempahan?

Anda berniaga di internet? Ada sistem tempahan? Tidak kiralah berniaga di website, blog mahupun di facebook. Penting untuk anda mempunyai sistem tempahan supaya semuanya dapat diuruskan secara sistematik. Kami senaraikan beberapa sebab kenapa anda ada sistem tempahan.

1. Meningkatkan keyakinan pembeli
Pengguna pada waktu sekarang semakin bijak dan berhati-hati apabila masuk dalam bab membeli secara online. Dengan adanya sistem yang dapat merekodkan aktiviti jual beli dapat meningkatkan lagi keyakinan mereka. Sistem tempahan menunjukkan bahawa anda seorang yang serius berniaga.

2. Tempahan lebih bersistematik
Menjejak beberapa tempahan mungkin mudah tetapi sekiranya anda merupakan penjual yang setiap hari menerima tempahan yang banyak, sangat disarankan untuk mempunyai sistem tempahan. Semuanya dapat diuruskan dalam satu sistem sahaja. Kerja menjadi mudah dan lebih tersusun.

3. Melihat prestasi bisnes
Dengan adanya sistem tempahan, anda akan dapat melihat rekod keuntungan bisnes. Berapa unit yang terjual pada bulan ini dan berapa unit yang sudah terjual untuk bulan sebelumnya. Dengan adanya rekod, mudah untuk anda memperbaiki rangka kerja dan meningkatkan lagi prestasi bisnes. Apabila prestasi bisnes menjadi lebih baik, ianya secara tidak langsung dapat meningkatkan keyakinan diri.

4. Rekod ajen lebih tersusun
Sekiranya anda mempunyai ajen affiliate ataupun dropship, anda dapat jejak pembelian daripada ajen dengan mudah.

Sekiranya anda ingin menggunakan sistem tempahan, saya cadangkan anda menggunakan sistem ordersini.com. Dengan komitement bulanan yang murah serendah RM10 sahaja sebulan anda dapat menggunakan fungsi yang disediakan. Lubuk Digital sangat mencadangkan sistem ini kerana, ianya selalu dikemaskini dengan fungsi terbaru dengan pantas. Sistem ini juga mesra pengguna dan mesra peranti. Anda boleh log masuk ke ke dalam sistem menggunakan komputer, laptop, tablet malah telefon pintar.

Antara fungsi yang disediakan adalah, borang tempahan untuk produk digital dan fizikal. Dalam kemaskini terbaru, ada borang tempahan untuk servis. Tiada had produk.

Selain daripada itu, anda juga boleh gunakan fungsi sistem affiliate dan dropship.

Kami boleh kategorikan ordersini.com sebagai penyedia sistem tempahan terbaik pada harga yang paling murah setakat ini.

Untuk menggunakan sistem ini, ikut langkah yang ditunjukkan dibawah. Pendaftaran adalah PERCUMA.

Klik disini untuk mendaftar ordersini.com

Selepas pembayaran berjaya, anda akan dibawa masuk semula ke sistem ordersini.com  dan boleh gunakan fungsi berdasarkan kepada pakej yang dipilih.

PLR Case Study: Jana pendapatan pasif $350,000

PLR Case Study: Jana pendapatan pasif $350,000

Dalam blog plrtalk.com (blog English) saya tertarik dengan satu artikel mengenai menjana pendapatan pasif dengan plr. Saya rasa artikel ini sangat sesuai untuk dikongsikan bersama dengan pembaca blog Lubuk Digital.

Kajian kes ini dilakukan oleh Tony Shepherd seorang IM dari luar negara.

Kajian kes:

Ini merupakan kajian kes untuk pendapatan pasif melalui aplikasi android.Aplikasi yang dimaksudkan bukanlah seperti kamera, utiliti, antivirus ataupun permainan tetapi ebuku.

Jika anda masuk ke dalam google play, kemudian pergi ke bahagian “book”. Anda akan dapat lihat pelbagai jenis ebook dengan topik yang menarik. Malahan ada ebook yang mempunyai topik yang sama tapi nama penulis berbeza. Jika itu yang anda nampak, berkemungkinan besar ebook tersebut merupakan ebook PLR.

Di luar negara, ianya bukanlah sesuatu yang baru dan di Malaysia juga sama, tetapi tidak ramai yang terlibat dan mungkin boleh dikatakan masih ramai yang tidak mengetahui potensinya.

Ianya sudah lama bertapak semenjak google mula mewujudkan operasi sistem sendiri yang diberi nama “Android”.

Bermula daripada “Android Market” kemudian digantikan dengan “Google Play”, banyak perubahan telah dilakukan. Dengan wujudnya sistem ini, ianya membolehkan industri produk digital berkembang dengan lebih cepat.

Di Malaysia, jarang sekali kita dapat lihat individu terlibat dengan ebook dalam bentuk aplikasi. Ianya banyak dikuasi oleh syarikat besar seperti syarikat-syarikat buku.

Inilah peluang yang boleh kita manfaatkan sementara masih belum ramai yang menyertainya.

Apa yang dilakukan oleh Tony Shepherd untuk menjana pendapatan pasif sehingga $350k bukanlah sesuatu yang mustahil untuk kita lakukan. Beliau membeli ebook PLR atau menulis sendiri kemudian tukarkan ebook tersebut menjadi aplikasi Android.

Strateginya agak mudah..

1. Dapatkan ebook (membeli ebook PLR atau buat sendiri)

2. Tukarkan menjadi aplikasi Android

3. Letak harga $1.40(dalam RM6.20) untuk setiap download

4. Masukkan ke dalam pasaran aplikasi Android

Daripada apa yang lihat, sesiapa saja boleh melakukannya. Beliau menghasilkan lebih dari 1000 aplikasi dimana setiap satu daripada aplikasi tersebut mendapat 500-1000 pemasangan. (pembelian).

Ianya sentiasa menarik setiap kali berkaitan dengan angka.Cuba anda buat kiraan aplikasi yang sedikit beliau boleh buat. Kita ambil contoh 500 aplikasi yang berjaya dibuat. Setiap aplikasi ini mendapat 500 kali muat turun dimana setaip kali muat turun (pemasangan) bernilai $1.40.

Dalam kiraan matematik..

500 aplikasi x 500 muat turun x $1.40 = bersamaan dengan $350,000.

Ianya merupakan satu angka yang agak besar dengan hanya menukar ebook menjadi aplikasi..

Setiap ebook mempunyai pembaca tersendiri. Dengan adanya tajuk yang pelbagai beliau dengan mudah dapat meluaskan lagi sasaran jualan.

Kebanyakkan daripada ebook PLR tidak meletakkan sekatan atau apa-apa syarat tidak boleh mengubah ebook tersebut ke dalam bentuk aplikasi. Maksudnya anda boleh tukarkan ebook yang anda beli ke dalam bentuk lain yang anda mahukan.

Keadaan ini jelas menunjukkan ebook boleh dieksploitasikan dengan pelbagai cara. Tidak hairanlah IM tersebut boleh menjana $350,000 pendapatan pasif cuma dari aplikasi android yang sedikit.

Akhir kajian kes:

Kajian kes ini menunjukkan bahawa terdapat banyak cara untuk menjana pendapatan dengan PLR.

Jika anda ingin menjana pendapatan menggunakan cara yang sama anda boleh cuba tukarkan ebook ke bentuk aplikasi android. Sekarang sudah banyak software yang anda boleh gunakan untuk menukar ebook ke dalam bentuk aplikasi. Anda boleh terus tukar ebook tersebut ke bentuk aplikasi tanpa download apa-apa software dan boleh terus buat di dalam browser.

Jika anda tidak tahu bagaimana cara untuk melakukannya, anda boleh saja upah orang lain untuk buatkan.

Anda boleh cuba servis di Fiverr.com untuk convert pdf ke dalam bentuk aplikasi android. Anda boleh upah dengan $5 untuk satu aplikasi.

Seterusnya siapkan akaun google play anda dan upload aplikasi tersebut.(Akan dibincangkan dalam artikel yang lain)

Sekiranya anda berminat dengan produk PLR, anda boleh dapatkan di sini>> 20 ebook PLR atau 3 ebook PLR niche evergreen..

Jual Telur Masin, Kini Mampu Jana RM12,000 Sebulan

Jual Telur Masin, Kini Mampu Jana RM12,000 Sebulan


Gambar: Harian Metro

Pada setiap hari kira-kira jam 6 pagi, empat buah reban yang menempatkan kira-kira 1,100 itik akan dibuka untuk membiarkan itik-itik tersebut mencari makanan di sekitar sawah di Kampung Che Mali, Bayu Lalang, Pasir Mas, Kelantan.

Itik-itik diternak oleh Che Hassan Che Mood, 57, bagi membekalkan telur itik untuk perusahaan telur masin miliknya.

Menurut Che Hassan, itik-itik tersebut dibiarkan mencari makanan sekitar sawah padi bagi mengurangkan tekanan yang dihadapi itik tersebut dan akan menghasilkan telur yang berkualiti.

Beliau turut memberitahu bahawa setiap hari dianggarkan sekitar 860 biji sehingga 950 biji mampu diperoleh dan akan dikumpulkan bagi proses pemeraman telur masin.


Gambar: Harian Metro

Bermula tiga tahun lalu dengan sebanyak 50 ekor itik sumbangan kerajaan negeri Kelantan, kini Che Hassan telah menternak lebih 1,100 ekor itik yang diperoleh daripada penternak di Perak.

Bagi proses pembuatan telur masin pula, dia akan dibantu oleh isterinya Wan Naimah Wan Yaakub, 48, yang akan memproses sebanyak 2,000 biji telur masin dan akan dibekalkan kepada peraih di Pasir Mas dan Tanah Merah.

Perbezaan antara telur masin yang dihasilkan Che Hassan dengan telur masin yang lain adalah cara pemprosesannya iaitu dengan menggunakan air yang dimasakkan dengan menggunakan garam, daun pandan dan asam keping berbanding kebanyakan telur masin disalut dengan tanah liar atau arang.

Daun pandan dan asam keping digunakan bagi mengelakkan bau hanyir telur yang telah direbus. Kemudiannya telur tersebut akan dijemur selama 20 minit selepas dikeringkan dan direndam dengan air masin dalam bekas tertutup selama 12 hari bagi memastikan telur menyerap rasa masin.


Gambar: Harian Metro

Bagi memastikan tahap kemasinan air yang sesuai, satu alat khas telah digunakan bagi memastikan rasa masin yang konsisten dan Che Hassan akan memeriksa telur-telur tersebut dari semasa ke semasa bagi menjaga kualiti telur masin yang dihasilkan.

Menurut Che Hassan, telur masin tersebut akan dijual dengan harga 65 sen sebiji dan bagi telur itik biasa pula sebanyak 44 sen sebiji dan beliau turut menjual telur masin dalam bekas yang berisi 30 bii dengan harga sebnayak RM25 dan RM65 bagi 100 biji.

Pihak MARDI turut mengambil 250 balang besar yang mengandungi 30 biji telur masin bagi pasaran di Lembang Klang.

“Dengan menjual telur itik hasil penternakan ini, ia secara tidak langsung mengubah kehidupan kami sekeluarga, malah terkeluar daripada garis kemiskinan apabila mampu memperoleh pendapatan kasar RM12,000 sebulan,” katanya ketika ditemui Harian Metro.

Sumber: vitdaily.com