JANGAN BELI Panduan Bisnes Part Time Shopee!

Semenjak Shopee menjadi platform pilihan kepada penjual di luar sana, panduan bisnes part time Shopee semakin ramai penulisnya. Anda akan dapat lihat banyak ebook berkaitan dengan Shopee ditulis dan dijual pada harga yang berbeza. Semuanya bertujuan untuk...

Bisnes Dari Rumah: Apa yang perlu dipertimbangkan

Sekiranya anda mencari peluang untuk melakukan bisnes dari rumah, pastikan anda sudah melakukan kajian mengenai bisnes yang anda ingin jalankan. Memualakan bisnes dari rumah boleh jadi sangat menguntungkan dalam pelbagai cara. Ramai yang percaya mereka sudah memiliki...

Jangan Kejar Pelanggan! TAPI Betulkan Copywriting.

Setiap hari, semakin ramai dari kalangan kita yang mengambil langkah untuk memulakan perniagaan dalam talian, dengan harapan ianya dapat menjadikan hidup yang lebih baik. Dan setiap hari, semakin ramai dari kalangan kita yang gagal. Ini mungkin nampak seperti sikap...

6 Kalimah Balas Ucapan Terima Kasih

Lubuk Digital sangat tertarik dengan satu artikel dari rizalrashid.com. Apa yang patut kita jawab selepas terima ucapan terima kasih? Topik ini agak jarang dibincangkan kerana mungkin bagi sesetengah pihak lepas orang ucap terima kasih kita akan jawab "ok" atau "tak...

Tip Newbie Affiliate

Buat duit melalui affiliate bukan lagi satu rahsia.  Kini ianya menjadi salah satu pilihan newbie untuk buat duit tambahan secara online tanpa modal. Bagi membantu anda yang mahu menceburi perniagaan affiliate, Lubuk Digital sertakan beberapa tip untuk...

3 Tip Berkesan Setiap Peniaga Patut Lakukan

Masih ingat lagi hari pertama anda terlibat dalam bisnes? Anda mungkin seperti kami dan usahawan yang lain..cukup bersemangat dan gembira. Yelah, hari itu kira rasakan seperti kita boleh menakluk dunia. Sekarang kita terlalu sibuk untuk menakluk sudut kecil dalam diri...

Download produk berbayar secara percuma?

Anda pun boleh jadi hacker dengan kod mudah.   "wow..betul ke boleh jadi hacker? rasa seronok pula bila dengar orang cakap macam tu. saya hacker? senanglah nak buat duit kalau macam ni.."   Hacker yang dimaksudkan bukanlah dengan cara mengambil kesempatan ke atas...

Kenapa bisnes anda perlu ada sistem tempahan?

Anda berniaga di internet? Ada sistem tempahan? Tidak kiralah berniaga di website, blog mahupun di facebook. Penting untuk anda mempunyai sistem tempahan supaya semuanya dapat diuruskan secara sistematik. Kami senaraikan beberapa sebab kenapa anda ada sistem tempahan....

Rahsia Newbie Menghasilkan Emel Berkualiti Tanpa Perlu Mengupah Copywriter.

Salam sejahtera kepada semua pembaca Lubuk Digital.. Pemasaran emel merupakan pemasaran bersifat malar hijau. Walaupun dengan adanya teknologi pemasaran baru seperti Whatsapp dan Telegram, pemasaran emel masih lagi tetap menjadi pilihan utama.  Mempunyai senarai emel...

PLR Case Study: Jana pendapatan pasif $350,000

Dalam blog plrtalk.com (blog English) saya tertarik dengan satu artikel mengenai menjana pendapatan pasif dengan plr. Saya rasa artikel ini sangat sesuai untuk dikongsikan bersama dengan pembaca blog Lubuk Digital. Kajian kes ini dilakukan oleh Tony Shepherd seorang...

Recommended

Affiliates

Tip Newbie Affiliate

Tip Newbie Affiliate

Buat duit melalui affiliate bukan lagi satu rahsia.  Kini ianya menjadi salah satu pilihan newbie untuk buat duit tambahan secara online tanpa modal. Bagi membantu anda yang mahu menceburi perniagaan affiliate, Lubuk Digital sertakan beberapa tip untuk...

read more

Media Sosial

Cara Jimat Tambah “Likers” Facebook Page.

Cara Jimat Tambah “Likers” Facebook Page.

Mungkin ada dikalangan pemilik page yang inginkan jumlah pelawat bertambah tapi tak nak habiskan banyak duit untuk naikkan like. Trik ini sesuai untuk anda. Sebahagian besar artikel dibawah daripada sumber asal iaitu buzzkonten.com manakala panduan bergambar adalah...

read more

Bisnes online

Ebook

20 Ebook PLR – RM20

20 Ebook PLR – RM20

Himpunan 20 ebook PLR pada harga istimewa. Jika anda sedang mencari produk untuk dijual dan mahukan keuntungan 100%, anda berada di tempat yang betul. Anda boleh bermula dengan menjual ebook. Maksudnya bukanlah beli ebook orang lain kemudian jual semula...

read more

Blog