Rahsia Newbie Menghasilkan Emel Berkualiti Tanpa Perlu Mengupah Copywriter.

Rahsia Newbie Menghasilkan Emel Berkualiti Tanpa Perlu Mengupah Copywriter.

Salam sejahtera kepada semua pembaca Lubuk Digital..

Pemasaran emel merupakan pemasaran bersifat malar hijau. Walaupun dengan adanya teknologi pemasaran baru seperti Whatsapp dan Telegram, pemasaran emel masih lagi tetap menjadi pilihan utama. Mempunyai senarai emel sendiri merupakan satu kelebihan. Oleh sebab itu, ramai pakar pemasaran menyarankan setiap peniaga online untuk mengumpul emel sendiri. Tidak kiralah anda menjual produk fizikal, produk digital mahupun servis.

Saya kongsikan cerita pada awal penglibatan saya dalam pemasaran emel. Masalah pertama yang saya hadapi adalah bagaimana cara mendapatkan subscriber. Kedua, bagaimana cara untuk berkomunikasi dengan subscriber.

Masalah pertama sudah selesai tapi masalah kedua masih belum selesai.

Selepas prospek subscribe emel, saya biarkan mereka begitu saja tanpa follow up. Itulah kesalahan terbesar yang saya lakukan.

Subscriber merupakan prospek yang berminat, tetapi masih belum membuat tindakan. Jika bergantung sepenuhnya kepada surat jualan di laman jualan, sebenarnya itu salah. Surat jualan bertindak untuk mendapatkan pelawat yang berkualiti dimana pelawat yang berkualiti ini akan menjadi prospek anda. Hanya mereka yang betul-betul berminat akan subscribe.

Langkah seterusnya untuk menukar subscriber menjadi pembeli adalah dengan melakukan follow up. Paling kurang lima kali follow up.

Disini Cabaran Bermula..

Penulisan emel bukan setakat tulis dan hantar. Ianya mempunyai seni tersendiri dimana setiap apa yang kita tulis dan hantar merupakan cerminan kepada diri kita sendiri. Terlalu banyak hardsell akan menyebabkan subscriber rasa kurang selesa, nampak sangat emel yang dihantar cuma nak menjual. Terlalu banyak softsell pula akan menyebabkan subscriber kurang bertindak.

Kedua-duanya perlu seimbang. Hardsell boleh digunakan untuk menjual, manakala softsell pula boleh digunakan untuk mengingatkan subscriber mengenai apa yang anda sudah maklumkan kepada mereka sebelum ini. Oleh sebab itu lebih dari satu emel diperlukan untuk melakukan follow up.

Dalam pada itu, sesekali anda perlu menghantar emel kepada subscriber hanya untuk bertanya khabar. Tujuannya adalah untuk menampakkan anda sebagai seorang manusia dan bukan robot dimana setiap emel yang dihantar hanya untuk menjual.

Permulaan Penyelesaian..

Kesemua proses ini memerlukan banyak masa untuk dipelajari dan difahami. Sebagai seorang newbie pada ketika itu, saya tidak mempunyai banyak pilihan sama ada ingin mengupah pakar copywriter untuk menulis siri email ataupun buat semuanya sendiri.

Saya memilih untuk buat semuanya sendiri berpandukan kepada ebook-ebook yang sudah dibeli. Ye la, masih newbie kan, semua nak buat sendiri. Dalam tempoh belajar, saya masih lagi mempunyai masalah untuk menulis emel dengan betul.

Masalah Diselesaikan..

Bermula dari situ, saya menemui software yang boleh digunakan untuk menulis siri emel dengan mudah. Tanpa membuang masa saya terus mendapatkan software tersebut. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. 7 siri emel follow up disiapkan dalam masa tidak sampai 30 minit. Apa yang saya suka pada software ini, ianya mudah digunakan. Hanya perlu isi tempat kosong kemudian pada bahagian terakhir, emel akan dihasilkan secara automatik.

Saya banyak belajar menghasilkan siri emel sendiri berpandukan kepada contoh emel yang dihasilkan menggunakan software ini.

Percaya dengan kualiti yang ditunjukkan, saya dapatkan kesemua software yang berkaitan beserta dengan lesen jualan semula. (pada masa tu tak ada niat nak jual semula cuma terpengaruh dengan surat jualan)

Ini software yang dimaksudkan..

20 Ebook PLR – RM20

20 Ebook PLR – RM20

Himpunan 20 ebook PLR pada harga istimewa.

Jika anda sedang mencari produk untuk dijual dan mahukan keuntungan 100%, anda berada di tempat yang betul. Anda boleh bermula dengan menjual ebook. Maksudnya bukanlah beli ebook orang lain kemudian jual semula tanpa pengetahuan pemilik asal. Itu bukanlahcara yang betul. Anda perlu mempunyai lesen sekiranya anda ingin menjual semula produk tersebut.

Anda beruntung kerana disini anda akan mendapat ebook beserta lesen jualan (PLR) semula. Dengan adanya lesen PLR, anda boleh menjual semula kesemua ebook ini dalam keadaan asal atau terjemahkan ke dalam bahasa Melayu kemudian jual semula pada harga yang anda mahukan.

Anda akan dapat 20 ebook dalam bahasa Inggeris berserta lesen PLR. Maksudnya anda boleh buat apa saja pada ebook ini malah meletakkan nama anda sendiri sebagai penulis ebook.

Dibawah saya sertakan senarai 20 ebook untuk anda..
1. Profit Funnel Ideas
2. Fire Your Boss
3. Blogging Basics For Beginners
4. List Building Strategies
5. Winning The Affiliate War
6. Out Of Control Viral Marketing
7. Explode Your Monthly Income With PLR
8. Real Estate Investment
9. Unlimited Customers Goldmine
10.Exploding Your Sales
11.Google AdSense A To Z
12.Affiliate Marketing A To Z
13.Email Marketing A To Z
14.How To Make Your Home Sell
15.Get Paid To Write A Book
16.Write More Effective Ads
17.Top Affiliate Tactics
18.Recurring Income Secrets
19.7 Infamous Resell Rights Questions
20.EBook Marketing Exposed

Saya TIDAK mahu berikan anda kualiti yang tidak memuaskan. Disebabkan itu saya sudah menghasilkan semula ecover asal dan sertakan bersama dengan fail PSD untuk memudahkan anda membuat perubahan pada masa akan datang.

Anda boleh lihat design ecover bahasa Inggeris dibawah..

Flat Image

3D eCover Image

Ebook yang anda akan dapat juga disertakan dengan ecover dalam versi Melayu. Sekiranya anda berminat untuk menterjemahkan ebook ini ke dalam bahasa Melayu pada masa akan datang, anda tidak perlu lagi untuk mengupah designer kerana design professional sudah disediakan untuk anda.
TETAPI sekiranya anda ingin membuat perubahan pada design tersebut, anda boleh lakukan sendiri kerana fail PSD juga diberikan kepada anda. Anda boleh gunakan design ini berulang kali dan hasilkan seberapa banyak ebook cover yang anda mahukan. Tiada had penggunaan.

Anda boleh lihat design ecover bahasa Melayu dibawah..

Flat Image

3D eCover Image

Ini merupakan gabungan koleksi unik dimana ebook dalam bahasa Inggeris dan ebook cover dalam bahasa Melayu digabungkan bersama dan disertakan dengan lesen PLR.

Dengan Lesen PLR anda dibenarkan untuk:
Boleh jual semula kesemua ebook dan ecover beserta lesen
Boleh edit dan tukar nama penulis
Boleh gabung beberapa ebook jadi satu dan jual
Boleh jual secara berasingan
Boleh guna dan baca untuk kegunaan sendiri
Boleh print dan jadikan sebagai buku
Boleh jadikan sebagai post untuk blog
Boleh jadikan sebagai emel untuk dihantar kepada subscriber

Semua ini anda akan dapat pada harga yang tidak masuk akal.
Kalau satu ebook ini berharga paling rendah RM50, nilai keseluruhan adalah RM1000..

Tapi anda akan dapat kesemua ebook ini pada harga promosi…

YA, RM20 sahaja. Ini bermaksud modal anda untuk setiap ebook cuma RM1 sahaja. Satu penjimatan besar.

Jangan Tunggu Lama!
Dapatkan Aksess PLR Anda Sekerang!
RM200

HARGA ISTIMEWA
RM20 SAHAJA!

Bertindak segera!

Sekarang anda mungkin nampak harga RM20, entah esok lusa atau beberapa minit kemudian harga berubahan menjadi lebih tinggi..

Peluang ini mungkin tidak akan muncul lagi pada masa akan datang. Jadi, baik rebut peluang ini sekarang!

Berminat dengan tawaran ini?
Klik pada butang dibawah..

[NEWBIE] ebay lubuk USD

[NEWBIE] ebay lubuk USD

Kita sedia tahu matawang USD lebih tinggi daripada RM. Lebih-lebih lagi pada waktu sekarang. Ini jumlah tukaran Ringgit Malysia dan US Dollar yang baru saya semak sebentar tadi.


Nilai untuk 1 USD bersamaan dengan RM4.42 .

Nilai USD yang tinggi memberi tekanan kepada mereka yang menjalankan perniagaan import barangan luar. Tidak hairanlah harga barang pun semakin meningkat kerana bukan semua sumber ada di dalam negara. Ada masanya pengilang perlu mengimport sumber mentah dari luar dan biasanya matawang USD digunakan.

Bagi mereka yang suka-suka membeli hanya untuk kepuasan, mungkin sekarang aktiviti membeli tu dah kurang disebabkan perubahan ini.

Kita sudah tahu berapa nilainya dan inilah masa yang sesuai untuk menceburkan diri dalam bisnes yang memberi keuntungan dalam USD.

Terdapat banyak platform yang ada di internet untuk menjana pendapatan dan ebay salah satu daripada lubuk USD. Dalam blog Lubuk Digital setakat ini ada 3 artikel yang saya terbitkan berkaitan dengan ebay dan ketiga-tiga artikel itu ditulis oleh “ebay player” sendiri. Sungguh memberi inspirasi dan semangat untuk turut serta dalam bisnes ebay.

Bagi mereka yang baru mengenali ebay, ebay bukanlah satu paltform baru malahan sudah lama bertapak dalam industri bisnes internet. Ianya umpama Lelong.my versi luar negara. Sebelum ini ebay banyak dikuasai oleh player antarabangsa dan mereka berjaya mengaut keuntungan sehingga jutaan dolar setiap tahun..Tapi kini sudah ramai player tempatan turut menyelit di dalam kejayaan tersebut.

Saya ada terbaca status rakan di Facebook mengenai cara buat duit di ebay dan saya follow beliau. Nama beliau Imzan Razin . Menurut katanya, beliau bukanlah seorang otai, master mahupun pakar dalam ebay tapi apa yang saya nampak hasil yang beliau tunjukkan sama seperti mereka yang sudah berpengalaman lama dalam ebay.

Maksudnya disini “title” pakar bukanlah segalanya untuk mencapai kejayaan tetapi usaha itu penting untuk mencapai kejayaan seperti seorang pakar.

Beliau ada hasilkan satu ebook asas mengenai ebay khas untuk newbie. Ebook ini adalah berdasarkan kepada pengalaman beliau sendiri. Jika anda berminat untuk buat duit melalui ebay, inilah panduan yang anda perlukan. Sebelum kuasai ebay, lebih baik kuasai asasnya dulu. Klik butang dibawah untuk lebih lanjut.

Kuasai Bisnes Ebay