Rahsia SALE RM59,531 Kurang Sebulan Tanpa Produk Sendiri

Rahsia SALE RM59,531 Kurang Sebulan Tanpa Produk Sendiri

Buat duit tanpa produk sendiri(affilite) dah dengar lama tapi jarang dengar buat duit lima angka belum sampai sebulan tanpa produk sendiri dengan kos percuma. Cuba lihat..

“Produk affiliate + pemasaran percuma = untung lima angka”

Siapa tak terkejut.

Untung puluh ribu bagi pakar dan otai perkara biasa. Untung puluh ribu bagi orang biasa-biasa itu luar biasa.

Selepas tamat cabaran untuk Panduan Part Time Shopee saya selalu merenung ajen yang menduduki tangga teratas. Jualan RM59,531 seperti tidak ada ajen lain yang dapat mengejar. Semuanya jauh tinggal di belakang. Komisyen dan bonus yang beliau dapat lebih kurang RM30k. Beliau yang dimaksudkan adalah Azwin Arifin https://www.facebook.com/azwinn.arifin

Bukti pencapaian beliau anda boleh lihat dibawah.

Cuba lihat posting yang beliau lakukan.

Setiap post yang beliau lakukan dapat engagement yang tinggi. Tidak hairanlah beliau mampu jana komisyen lebih RM30k.

Ramai ajen affiliate lain yang tertanya-tanya apa rahsia yang membolehkan beliau berjaya menjual sebanyak tu. Akhirnya beliau dedahkan teknik yang digunakan iaitu Teknik Database King.

Untuk pengetahuan anda, Database King bukan panduan yang baru dijual. Menurut pemilik produk, teknik ini sudah digunakan sejak pertengahan tahun 2017 lagi dan masih bertahan sehingga sekarang. Kebanyakkan teknik yang ditunjukkan dalam Database King adalah percuma.

‍‍Anda masih lagi boleh mendapatkan panduan ini di https://www.senseiplus.com/panduan-servis/database-king/

Cik  Azwin Arifin bukan satu-satunya pelajar yang berjaya dengan mengaplikasikan teknik ini malah ada ramai lagi. Anda boleh baca testimoni kesemua mereka yang berjaya di https://www.senseiplus.com/panduan-servis/database-king/

Saya harap anda boleh jadikan ianya sebagai motivasi dan inspirasi. Sesiapa pun boleh jana sales puluh ribu, bukan hanya otai dan pakar saja.

Saya doakan kejayaan anda.

ps: Tiada komisyen yang saya dapat dengan berkongsi link ini. Hanya berniat untuk membantu anda. Moga ianya memberi peluang baru kepada anda.

PLR Case Study: Jana pendapatan pasif $350,000

PLR Case Study: Jana pendapatan pasif $350,000

Dalam blog plrtalk.com (blog English) saya tertarik dengan satu artikel mengenai menjana pendapatan pasif dengan plr. Saya rasa artikel ini sangat sesuai untuk dikongsikan bersama dengan pembaca blog Lubuk Digital.

Kajian kes ini dilakukan oleh Tony Shepherd seorang IM dari luar negara.

Kajian kes:

Ini merupakan kajian kes untuk pendapatan pasif melalui aplikasi android.Aplikasi yang dimaksudkan bukanlah seperti kamera, utiliti, antivirus ataupun permainan tetapi ebuku.

Jika anda masuk ke dalam google play, kemudian pergi ke bahagian “book”. Anda akan dapat lihat pelbagai jenis ebook dengan topik yang menarik. Malahan ada ebook yang mempunyai topik yang sama tapi nama penulis berbeza. Jika itu yang anda nampak, berkemungkinan besar ebook tersebut merupakan ebook PLR.

Di luar negara, ianya bukanlah sesuatu yang baru dan di Malaysia juga sama, tetapi tidak ramai yang terlibat dan mungkin boleh dikatakan masih ramai yang tidak mengetahui potensinya.

Ianya sudah lama bertapak semenjak google mula mewujudkan operasi sistem sendiri yang diberi nama “Android”.

Bermula daripada “Android Market” kemudian digantikan dengan “Google Play”, banyak perubahan telah dilakukan. Dengan wujudnya sistem ini, ianya membolehkan industri produk digital berkembang dengan lebih cepat.

Di Malaysia, jarang sekali kita dapat lihat individu terlibat dengan ebook dalam bentuk aplikasi. Ianya banyak dikuasi oleh syarikat besar seperti syarikat-syarikat buku.

Inilah peluang yang boleh kita manfaatkan sementara masih belum ramai yang menyertainya.

Apa yang dilakukan oleh Tony Shepherd untuk menjana pendapatan pasif sehingga $350k bukanlah sesuatu yang mustahil untuk kita lakukan. Beliau membeli ebook PLR atau menulis sendiri kemudian tukarkan ebook tersebut menjadi aplikasi Android.

Strateginya agak mudah..

1. Dapatkan ebook (membeli ebook PLR atau buat sendiri)

2. Tukarkan menjadi aplikasi Android

3. Letak harga $1.40(dalam RM6.20) untuk setiap download

4. Masukkan ke dalam pasaran aplikasi Android

Daripada apa yang lihat, sesiapa saja boleh melakukannya. Beliau menghasilkan lebih dari 1000 aplikasi dimana setiap satu daripada aplikasi tersebut mendapat 500-1000 pemasangan. (pembelian).

Ianya sentiasa menarik setiap kali berkaitan dengan angka.Cuba anda buat kiraan aplikasi yang sedikit beliau boleh buat. Kita ambil contoh 500 aplikasi yang berjaya dibuat. Setiap aplikasi ini mendapat 500 kali muat turun dimana setaip kali muat turun (pemasangan) bernilai $1.40.

Dalam kiraan matematik..

500 aplikasi x 500 muat turun x $1.40 = bersamaan dengan $350,000.

Ianya merupakan satu angka yang agak besar dengan hanya menukar ebook menjadi aplikasi..

Setiap ebook mempunyai pembaca tersendiri. Dengan adanya tajuk yang pelbagai beliau dengan mudah dapat meluaskan lagi sasaran jualan.

Kebanyakkan daripada ebook PLR tidak meletakkan sekatan atau apa-apa syarat tidak boleh mengubah ebook tersebut ke dalam bentuk aplikasi. Maksudnya anda boleh tukarkan ebook yang anda beli ke dalam bentuk lain yang anda mahukan.

Keadaan ini jelas menunjukkan ebook boleh dieksploitasikan dengan pelbagai cara. Tidak hairanlah IM tersebut boleh menjana $350,000 pendapatan pasif cuma dari aplikasi android yang sedikit.

Akhir kajian kes:

Kajian kes ini menunjukkan bahawa terdapat banyak cara untuk menjana pendapatan dengan PLR.

Jika anda ingin menjana pendapatan menggunakan cara yang sama anda boleh cuba tukarkan ebook ke bentuk aplikasi android. Sekarang sudah banyak software yang anda boleh gunakan untuk menukar ebook ke dalam bentuk aplikasi. Anda boleh terus tukar ebook tersebut ke bentuk aplikasi tanpa download apa-apa software dan boleh terus buat di dalam browser.

Jika anda tidak tahu bagaimana cara untuk melakukannya, anda boleh saja upah orang lain untuk buatkan.

Anda boleh cuba servis di Fiverr.com untuk convert pdf ke dalam bentuk aplikasi android. Anda boleh upah dengan $5 untuk satu aplikasi.

Seterusnya siapkan akaun google play anda dan upload aplikasi tersebut.(Akan dibincangkan dalam artikel yang lain)

Sekiranya anda berminat dengan produk PLR, anda boleh dapatkan di sini>> 20 ebook PLR atau 3 ebook PLR niche evergreen..

Jual Telur Masin, Kini Mampu Jana RM12,000 Sebulan

Jual Telur Masin, Kini Mampu Jana RM12,000 Sebulan


Gambar: Harian Metro

Pada setiap hari kira-kira jam 6 pagi, empat buah reban yang menempatkan kira-kira 1,100 itik akan dibuka untuk membiarkan itik-itik tersebut mencari makanan di sekitar sawah di Kampung Che Mali, Bayu Lalang, Pasir Mas, Kelantan.

Itik-itik diternak oleh Che Hassan Che Mood, 57, bagi membekalkan telur itik untuk perusahaan telur masin miliknya.

Menurut Che Hassan, itik-itik tersebut dibiarkan mencari makanan sekitar sawah padi bagi mengurangkan tekanan yang dihadapi itik tersebut dan akan menghasilkan telur yang berkualiti.

Beliau turut memberitahu bahawa setiap hari dianggarkan sekitar 860 biji sehingga 950 biji mampu diperoleh dan akan dikumpulkan bagi proses pemeraman telur masin.


Gambar: Harian Metro

Bermula tiga tahun lalu dengan sebanyak 50 ekor itik sumbangan kerajaan negeri Kelantan, kini Che Hassan telah menternak lebih 1,100 ekor itik yang diperoleh daripada penternak di Perak.

Bagi proses pembuatan telur masin pula, dia akan dibantu oleh isterinya Wan Naimah Wan Yaakub, 48, yang akan memproses sebanyak 2,000 biji telur masin dan akan dibekalkan kepada peraih di Pasir Mas dan Tanah Merah.

Perbezaan antara telur masin yang dihasilkan Che Hassan dengan telur masin yang lain adalah cara pemprosesannya iaitu dengan menggunakan air yang dimasakkan dengan menggunakan garam, daun pandan dan asam keping berbanding kebanyakan telur masin disalut dengan tanah liar atau arang.

Daun pandan dan asam keping digunakan bagi mengelakkan bau hanyir telur yang telah direbus. Kemudiannya telur tersebut akan dijemur selama 20 minit selepas dikeringkan dan direndam dengan air masin dalam bekas tertutup selama 12 hari bagi memastikan telur menyerap rasa masin.


Gambar: Harian Metro

Bagi memastikan tahap kemasinan air yang sesuai, satu alat khas telah digunakan bagi memastikan rasa masin yang konsisten dan Che Hassan akan memeriksa telur-telur tersebut dari semasa ke semasa bagi menjaga kualiti telur masin yang dihasilkan.

Menurut Che Hassan, telur masin tersebut akan dijual dengan harga 65 sen sebiji dan bagi telur itik biasa pula sebanyak 44 sen sebiji dan beliau turut menjual telur masin dalam bekas yang berisi 30 bii dengan harga sebnayak RM25 dan RM65 bagi 100 biji.

Pihak MARDI turut mengambil 250 balang besar yang mengandungi 30 biji telur masin bagi pasaran di Lembang Klang.

“Dengan menjual telur itik hasil penternakan ini, ia secara tidak langsung mengubah kehidupan kami sekeluarga, malah terkeluar daripada garis kemiskinan apabila mampu memperoleh pendapatan kasar RM12,000 sebulan,” katanya ketika ditemui Harian Metro.

Sumber: vitdaily.com

Ebay Part 3: newbie ebay sekarang dah jadi power seller bronze level

Ebay Part 3: newbie ebay sekarang dah jadi power seller bronze level

Artikel kali ini mengenai kisah bagaimana seorang newbie takde knowledge langsung tentang ebay. waktu dia belajar dengan saya ialah pada tahun lepas 2015, sekarang dah 2016 dia dah power seller..

cuma ambil masa setahun jer. tu pun dia ada give up sekejap. tapi selepas saya follow up dan tarik dia semula ke landasan asal. akhirnya selepas setahun dia berjaya dapat status power seller.
ok anda baca sendiri isi hati dia kat bawah ni..

Saya mula menceburkan diri dalam eBay ini start April 2015.Dimana pada masa itu menyertai kelas eBay di Johor Bahru.

Kelas ini mengajar dari basic sehingga larh bole listing di eBay. Akaun eBay saya sekarang ini telah dibuka semasa kelas tersebut dan sehingga kini saya menggunakan akaun ini as my first akaun ini.

Akaun ini telah melalui saat susah senang dimana saya juga mengalami pelbagai 
cabaran semasa hendak memulakan perniagaan kecil kecilan di eBay ini.

Selepas menyertai kelas tersebut, jujur saya katakan disini saya tidak praktikkan apa yang telah diajar. Hampir lebih kurang 4-5 bulan jugak lah saya tidak melakukan apa apa aktiviti di eBay sehingga lah follow up yang telah dibuat oleh Sifu Zul 

Saya tidak melakukan apa-apa aktiviti disebabkan 
faktor tidak tahu apa yang hendak dijual di eBay. Atas bimbingan dan motivasi yang 
diberikan oleh sifu saya ni lah yang membuatkan saya mula untuk mencari barang/ 
research produk dan mulakan listing yang pertama.

Dari situ lah ia nyer bermula dimana semangat untuk 
bereBay ini datang. Selepas 5 bulan baru larh saya mula listing di eBay dan alhamdulillah 
saya berjaya menjual satu barang di eBay.

Selepas berjaya jual satu, satu lagi terjual 
dan peningkatan itu berterusan sehingga larh sekarang dimana akaun saya yang 
berusia setahun ini telah mendapat status powerseller bronze level.

Rezeki itu hanya datang dari Allah yang Maha Berkuasa. Tetapi tanpa usaha 
rezeki tidak akan datang dengan sendiri nyer. Saya bereBay ini hanya larh 
part-time sahaja. saya pun masih student lagi sekarang ni.

Alhamdulillah hasil dari income part time ni  dapat bantu  saya bayar bil-bil saya dan memenuhi sedikit 
keperluan dan kehendak harian saya. Dan bagi sesiapa yang ingin memulakan bisnes, 
saya sarankan kamu semua bermulalah dengan eBay dropshipping ni.

Memang byk karenah pelanggan yang terpaksa kita layan, tetapi ianya sangat berbaloi. Anda tidak perlu 
membeli dahulu barang, sebalik nyer menunggu buyer beli dahulu baru kita beli barang tersebut.

Erti kata lain tidak perlu menyimpan stok yang banyak, yang belom pasti akan terjual. 

Bisnes sampingan seperti ini adalah sangat terbaik setakat ini. Memang pada awal permulaan 
anda akan rasa susah, tetapi apabila anda sudah lama dalam industri ini ianya menjadi sangat 
mudah.

Anda list barang dan tinggal sahaja tanpa perlukan marketing yang hebat-hebat. 
Ikut step yang telah diajar dalam panduan yg di kongsi oleh guru saya ni InsyaAllah boleh menambah pendapatan anda.

Yang penting kita istiqamah dalam melakukan nyer. selebihnya tawakkal lah. insha Allah akan membuahkan hasil

Sekian,
-Dari eBayer yang from Zero Knowledge.-


dia cakap kat saya dengan yuran seminar yang dikenakan tu sangatlah kecil berbanding nilai yang dia dapat sekarang ni. setiap bulan sekarang ni dia dah ada side income yang konsisten..Alhamdulillah. saya pun tumpang gembira dan bangga dengan pencapaian dia.

maknanya, apa yang saya ajar kat dia tu adalah proven method. bukan saya je yg boleh buat duit kat ebay ni. orang yg memang zero knowledge pun boleh. yang penting nak seribu daya taknak seribu buaya..kahkahkah.
nah, saya tunjukkan sikit screenshot hari ni duit dari paypal. untuk motivasi anda. ebay masih relevan lagi sampai bila-bila…so jangan risau. ni buktinya ?

sekian tu jer nak cerita….

Sumber: mamabaryani.com

Klik sini untuk baca Part 1 Klik sini untuk baca Part 2

Bisnes di ebay- Part 2

Bisnes di ebay- Part 2

Assalamualaikum. kali ini saya nak berkongsi kepada anda potensi bisnes di ebay yg ramai orang pandang rendah dengan potensi perniagaan di ebay. Ada yg bertanya dengan saya..masih relevan lagikah bisnes di ebay ni? jawapannya YESSS. masih relevan selagi anda berniaga dengan cara yg betul.

Baru-baru ini saya telah membuka bisnes offline iaitu bisnes kedai makan. sebelum ini saya hanya mendengar dan dah sedia maklum, bisnes offline ni memakan modal yg besar. tapi lepas dah bukak bisnes offline dan dah merasainya sendiri modal yg keluar..barulah saya dapat menjiwai bahawa bisnes online ni sangat best dan lebih berpotensi untuk dapatkan pulangan yang lumayan dengan modal yang sangat-sangat rendah..

jika anda mempunyai modal sebanyak RM10K. anda laburkan untuk bisnes online anda..banyak tools dan perkara yang anda boleh lakukan. tetapi jika anda laburkan RM10k untuk bisnes offline, sangat sedikit peralatan yang anda boleh beli.

ok saya taknak bercakap lebih panjang perbezaan antara bisnes offline dan bisnes online ini. apa yg ingin saya sampaikan adalah bisnes online ini adalah lebih mudah untuk anda usahakan dan jika kena strateginya. Hasilnya lebih besar berbanding bisnes offline.

Cuba anda lihat seorang seller di bawah. Akaun masih sangat-sangat baru. baru daftar pada bulan May 2016. feedback pun baru ada 3 sahaja.

ini membuktikan bahawa bisnes ebay masih relevan untuk anda lakukan. produk apa yg dia jual tu? jom kita lihat. Produk yg dijual sangat tidak asing dari kita. apa yg dijual adalah alicafe tongkat ali instant coffee, maggi asam laksa, dan nona kaya jem. produk yg sangat simple

maggi yang anda boleh dapatkan di mana-mana sahaja di pasaraya dan kedai runcit. berapa harga dia jual tu? mari kita kira keuntungan dia sedikit.

USD 1 = RM4.11
USD 16.90 = RM 69.48

EBAY fees and paypal fees anggaran sebanyak RM10, Kos modal RM6, dan kos penghantaran anggaran RM20
KOS = Harga barang (RM6) + POS (RM20) + FEES ( RM10) = RM36
HARGA JUALAN = RM69.48
Untung bersih seunit = RM69.48 – RM36 = RM33.48
untung ke rugi? mamat ni cuma jual maggi jer..takyah fikir susah-susah nak jual apa..ketika anda berfikir nak jual apa, mamat ni dah berjaya jual benda yang anda mungkin tak jangka. itulah keunikan bisnes di ebay. ?

apa yang bestnya kat ebay ni lagi adalah anda tak perlu nak pam facebook ads, bayar google adwords, buat marketing di instagram dan sebagainya. apa yang anda perlu lakukan hanyalah cari produk di sekeliling anda amek gambar listing di ebay dan tinggal… tunggu sahaja sampai la dapat sales.. sementara tunggu tu anda boleh tidur makan main game dan macam-macam lagi kerja lain yg anda nak buat. senang kan?

saya tak menjanjikan bulan dan bintang untuk anda cepat kaya. percayalah..real bisnes it takes time to growing up. let the business growing up consistently and steadily. as long as you are still making money. it’s better than don’t make anything.

orang cakap sikit-sikit lama-lama jadi bukit..apa yang penting akaun ebay anda dapat bertahan dan akan datang apabila akaun anda sudah mempunyai feedback yang banyak anda dah boleh generate income USD1K sebulan sehingga infiniti. only sky is the limit. ?

seperti seller di atas. hasil jualannya sebulan pada 21 ogos sehingga 19 sept 2016 yang lepas adalah hanya USD60.70 bersamaan dengan RM247 sahaja.

tak banyak. tapi apa yang saya nak sampaikan adalah perniagaan di ebay masih lagi realistik untuk anda usahakan. Akan datang saya akan share kepada anda bagaimana seorang student saya yg masih sangat-sangat baru lagi dalam bisnes di ebay, dia berjaya generate income bersih sebanyak USD300 ataupun RM1200 sebulan hanya menggunakan platform ebay sahaja. dan barangan yang dia jual adalah sepenuhnya secara dropship.

Sumber: mamabaryani.com

Klik sini untuk baca Part 1 | Klik sini untuk baca Part 3

Statistik pendapatan ebay seller Malaysia – Part 1

Statistik pendapatan ebay seller Malaysia – Part 1

Assalamualaikum.
Tak lain tak bukan..mesin duit yang saya maksudkan tu adalah EBAY! Artikel pertama ni saya nak dedahkan kepada anda beberapa orang seller yang dari Malaysia seperti yang telah saya bagitahu kepada anda sebelum ini di emel. Iaitu terdapat ramai peniaga online di Malaysia ini yang telah buat duit online secara senyap-senyap. Dan jumlah transaksi setiap bulan jualan mereka bukanlah sikit. Ianyanya adalah jumlah antara 4 angka sehingga 7 angka setiap bulan.
Mari kita lihat beberapa traksaksi jualan ebay seller dari Malaysia ni.
  1. ebay ID : ohbuybuybuy
Jualan sebulan sebanyak USD 598,804.87 bersamaan dengan RM2,463,758.90!! Anda bayangkan jika keuntungan bersih setelah ditolak segala kos katakan kita ambil paling rendah 15% sahaja, untung BERSIH sebanyak RM369,563.84 sebulan!!
2. Ebay ID : eawakening
Jualan bulanan sebanyak USD231,207.29 iaitu bersamaan dengan RM951,294.63. Nilai traksaksi jualan yang mencecah 1 juta!!. jika untung bersih kita ambil 15% sahaja dah menjadi RM142,694.19 sebulan!!!
3. Ebay ID : e-vipcom
Contoh ketiga ebay seller dari Malaysia adalah e-vipcom. Transaksi jualan terkini selama sebulan adalah sebanyak USD61,139.68 bersamaan dengan RM251,557.16. kita ambil untung bersih sebanyak 15% bersamaan dengan RM37,736.57 sebulan!!

ini yang saya katakan sebenarnya masih ramai lagi seller-seller di Malaysia ni yang diam-diam duduk kat rumah buat duit banyak-banyak tanpa pengetahuan ramai orang. mereka ini tak popular seperti pekerja lawyer, Doctor, Engineer dan sebagainya. tapi hidup mereka tak melampau kalau saya katakan sangat mewah!

ok.ok.. saya taknak momokkan anda dengan duit yang juta-juta dan cakap gebang gebang yang indah indah belaka jer…
tujuan saya buat artikel ini adalah untuk berikan pendedahan kepada anda bahawa peluang berniaga di ebay ini sangat luas.dan ianya masih relevan lagi sampai bila-bila selagi ebay masih ada. ebay juga anda tak perlu buat marketing. ebay yang akan buatkan marketing untuk anda. just listing tinggal sambil tu boleh tido or makan kacang sambil tengok movie peluk bini dengan senang hati..
so sekarang so what??
kita kena pelan-pelan main ebay la bro.. start small end big.takde bisnes yang boleh di cipta dalam satu malam. anda perlukan komitmen dan fokus yang tinggi. buat sampai jadi. tapi macam mana nak start? akan datang saya akan kongsikan artikel tools yang perlu anda ada.
sebelum tu mari lihat sedikit statistik di bawah. Untuk bukak minda anda sikit. Seller dari Malaysia dan anda mungkin tak terfikir bekas aiskrim malaysia boleh dijual di ebay juga!
harga bukan murah dia jual bai! USD 14.80 or bersamaan dengan RM60!!! modal satu beg aiskrim malaysia ni baru la berapa ringgit jer.. and.. dia bukan dah jual 1 beg je bai! dah 18 beg plastik mamat ni jual!!. haa..ketika dia dah jual 18 beg plastik aiskrim anda waktu tu mungkin masih tak tau lagi sebenarnya benda macam ni pn ada sambutan kat market luar negara sana…
ok Done!. esok lusa kita sambung crita lagi macam mana nak start . kita mula dengan nak jual barang apa.