Rahsia SALE RM59,531 Kurang Sebulan Tanpa Produk Sendiri

Rahsia SALE RM59,531 Kurang Sebulan Tanpa Produk Sendiri

Buat duit tanpa produk sendiri(affilite) dah dengar lama tapi jarang dengar buat duit lima angka belum sampai sebulan tanpa produk sendiri dengan kos percuma. Cuba lihat..

“Produk affiliate + pemasaran percuma = untung lima angka”

Siapa tak terkejut.

Untung puluh ribu bagi pakar dan otai perkara biasa. Untung puluh ribu bagi orang biasa-biasa itu luar biasa.

Selepas tamat cabaran untuk Panduan Part Time Shopee saya selalu merenung ajen yang menduduki tangga teratas. Jualan RM59,531 seperti tidak ada ajen lain yang dapat mengejar. Semuanya jauh tinggal di belakang. Komisyen dan bonus yang beliau dapat lebih kurang RM30k. Beliau yang dimaksudkan adalah Azwin Arifin https://www.facebook.com/azwinn.arifin

Bukti pencapaian beliau anda boleh lihat dibawah.

Cuba lihat posting yang beliau lakukan.

Setiap post yang beliau lakukan dapat engagement yang tinggi. Tidak hairanlah beliau mampu jana komisyen lebih RM30k.

Ramai ajen affiliate lain yang tertanya-tanya apa rahsia yang membolehkan beliau berjaya menjual sebanyak tu. Akhirnya beliau dedahkan teknik yang digunakan iaitu Teknik Database King.

Untuk pengetahuan anda, Database King bukan panduan yang baru dijual. Menurut pemilik produk, teknik ini sudah digunakan sejak pertengahan tahun 2017 lagi dan masih bertahan sehingga sekarang. Kebanyakkan teknik yang ditunjukkan dalam Database King adalah percuma.

‍‍Anda masih lagi boleh mendapatkan panduan ini di https://www.senseiplus.com/panduan-servis/database-king/

Cik  Azwin Arifin bukan satu-satunya pelajar yang berjaya dengan mengaplikasikan teknik ini malah ada ramai lagi. Anda boleh baca testimoni kesemua mereka yang berjaya di https://www.senseiplus.com/panduan-servis/database-king/

Saya harap anda boleh jadikan ianya sebagai motivasi dan inspirasi. Sesiapa pun boleh jana sales puluh ribu, bukan hanya otai dan pakar saja.

Saya doakan kejayaan anda.

ps: Tiada komisyen yang saya dapat dengan berkongsi link ini. Hanya berniat untuk membantu anda. Moga ianya memberi peluang baru kepada anda.

JANGAN BELI Panduan Bisnes Part Time Shopee!

JANGAN BELI Panduan Bisnes Part Time Shopee!

Semenjak Shopee menjadi platform pilihan kepada penjual di luar sana, panduan bisnes part time Shopee semakin ramai penulisnya. Anda akan dapat lihat banyak ebook berkaitan dengan Shopee ditulis dan dijual pada harga yang berbeza. Semuanya bertujuan untuk mendapat keuntungan. Oleh sebab itu anda perlu tahu kenapa anda perlukan panduan berbayar dan kenapa pula anda tidak perlukannya.

Kenapa Perlukan Panduan Berbayar

Kebiasannya panduan berbayar akan menerangkan kesemuanya daripada A-Z. Anda cuma perlu ikut langkah yang sudah disediakan dalam panduan. Tidak perlu pening kepada nak fikir mana satu yang perlu buat dulu. Semuanya sudah dipermudahkan, anda cuma perlu ikut.

Bagi kami di Lubuk Digital, perkara yang paling penting setelah mendapatkan panduan berbayar adalah “after sale services”. Bantuan sokongan selepas jualan merupakan sesuatu yang sangat berharga dan tidak ada dalam panduan percuma.

Anda mungkin dapat belajar sendiri secara percuma tetapi bagaimana sekiranya anda menghadapi masalah. Tersekat dimana-mana dan tidak tahu cara untuk menyelesaikan masalah tersebut? Dimana tempat anda untuk mendapatkan bantuan? Sekiranya penyedia panduan percuma ada menyediakan bantuan, adakah bantuan atau masa yang mereka ada juga percuma? Itu persoalan yang perlu anda jawab.

Kenapa Perlukan Panduan Percuma

Sekiranya anda tidak mempunyai modal yang mencukupi dan mempunyai banyak masa terluang, anda boleh manfaatkan masa ini untuk mencari panduan percuma.

Panduan percuma hanya sesuai untuk mereka yang pandai berdikari dan komited dengan usaha serta pandai mencari jalan penyelesaian sendiri.

PERINGATAN, anda boleh manfaatkan panduan percuma TETAPI sekiranya anda ingin bermula dengan RM0 “ZERO” di Shopee, ianya tidak sesuai.

Anda masih lagi perlukan modal untuk membeli produk sekalipun ianya cuma dropship. Konsepnya sama seperti website ecommerce vendor yang lain, Shopee akan TAHAN duit pembelian sehinggalah pelanggan sahkan produk mereka sudah diterima. Sekiranya pembeli tidak sahkan selepas barang diterima, anda perlu menunggu sehingga tempoh yang ditetapkan Shopee berakhir. Ini bagi mengelakkan pembeli terpedaya dengan penipuan scammer.

Kalau betul-betul nak belajar buat duit part time Shopee saya cadangkan anda untuk belajar melalui “Panduan Bisnes Part Time Shopee“.

Panduan Part Time Shopee

Dalam panduan ini anda akan belajar asas yang ada dalam platform Shopee. Kalau anda sudah kenal dengan semua fungsinya, mungkin anda akan rasa panduan ini tidak memberi maklumat yang anda mahukan.

YA, ianya betul. Platform Shopee memang direka untuk mempunyai sistem yang sangat mudah digunakan. Anda boleh belajar semuanya sendiri tanpa perlukan panduan berbayar.

TETAPI dalam panduan ini kesemuanya sudah disusun langkah demi langkah supaya anda tidak tertinggal bahagian yang penting dalam persiapan. Menariknya, anda juga akan dikongsikan dengan tips dan trik yang kebanyakkanya seller tidak tahu.

BONUS PEMBELIAN.

Bonus ini yang menambah nilai produk utama.

 Bonus Panduan Bisnes Part Time Shopee

Ada koleksi lebih 200 list produk yang boleh anda muat naik terus ke Shopee store. Tidak perlu risau sekiranya tidak ada produk untuk dijual kerana semuanya sudah disediakan. Anda cuma tinggal upload masuk store.

Bonus Panduan Bisnes Part Time Shopee

Bantuan sokongan melalui telegram. Bantuan ini akan diberikan oleh penulis sendiri. Sekiranya ada apa-apa persoalan, anda boleh terus tanya di dalam group.

Siapa yang SESUAI untuk memiliki ebook ini?

1. Anda yang tengah kerja makan gaji dan nak cari pendapatan tambahan.
2. Anda yang dah ada bisnes sendiri, tapi nak cuba berbisnes di Shopee juga.
3. Suri rumah sepenuh masa yang hanya tinggal di rumah je tiap-tiap hari.
4. Anda yang tengah mencari bisnes yang paling senang untuk bermula.
5. Anda yang dah pernah buat bisnes di Shopee tapi produk tak terjual laju lagi.
6. Perlukan guru untuk belajar dan memberi bantuan.
7. Ada modal untuk dilaburkan untuk beli Panduan Bisnes Part Time Shopee.
8. Ada modal untuk bayar produk dropship.

NEWBIE / BEGINNER PUN BOLEH! Bahasa yang digunakan senang faham dan tidak perlu kemahiran teknikal pun.

JANGAN BELI Panduan Bisnes Part Time Shopee..

1. Kalau Malas nak ‘take action‘.
2. Kalau nak kaya cepat tanpa usaha lebih.
3. Kalau berharap goyang kaki dapat duit semata-mata.
4. Kalau dah menjana income lumayan di Shopee.
5. Kalau tak boleh sabar dalam berbisnes.
6. Tidak ada modal untuk bayar produk dropship
p/s: Yang dah rasa dia advance dah dalam Shopee ni, tak perlu la nak beli ebook ni ya.

Kesimpulannya anda perlu kenal pasti sebab-sebab penting sebelum mendapatkan sebarang panduan berbayar. Adakah ianya satu keperluan atau tidak. Belilah atas sebab untuk belajar dan memperbaiki kewangan. Anda boleh dapatkan panduan tersebut dengan tekan disini.

Anda rasa artikel ini menarik? Kongsi sekarang.

Cara Bina Kedai Shopee Sendiri

Cara Bina Kedai Shopee Sendiri

Mungkin ada di antara anda yang teringin nak bina kedai Shopee sendiri. Artikel kali ini LD akan tunjukkan kepada anda cara untuk bina kedai Shopee sendiri yang boleh siap dalam masa kurang dari 1 jam.

Tapi sebelum tu LD nak terangkan sedikit mengenai Shopee yang mungkin sesetengah daripada pembaca masih belum tahu. Shopee ni merupakan salah satu platform ecommerce multi-vendor/dropship. Maksudnya penjual yang berada di dalam platform ini terdiri daripada pengilang, peruncit, mahupun dropshipper. Tidak hairanlah satu produk yang sama mempunyai harga yang berlainan.

Ini antara screenshot pendapatan peniaga di Shopee yang sempat LD kumpulkan. Harap ianya dapat menaikkan lagi semangat anda untuk berniaga di Shopee.

Pada waktu artikel ini ditulis, persaingan masih lagi kurang tetapi pada masa akan datang siapa tahu. Disebabkan ini LD ingin mengajak anda sebagai penjual untuk turut serta dalam Shopee. Anda boleh bina kedai Shopee sendiri dengan mudah menggunakan panduan ini.

Info: Sekiranya anda tidak mempunyai produk sendiri, di penghujung artikel ini LD akan dedahkan lubuk untuk dapatkan 200 senarai produk untuk dimasukkan ke dalam kedai anda.

Masuk ke Shopee.com.my kemudian daftar dengan klik pada sign up.

 Masukkan No.HP. anda kemudian klik butang Send Verification Code.

Shopee akan menghantar SMS Verification Code ke No.HP yang anda daftarkan. Masukkan Verification Code tersebut untuk pengesahan.

Selepas No.HP anda disahkan, lengkapkan Username & Password kemudian klik butang SIGN UP.

Selesai pendaftaran, anda boleh login terus ke akaun Shopee. Kemudian anda klik pada Seller Centre.


Kalau klik pada Seller Centre tapi keluar macam dalam gambar ni, anda perlu login menggunakan maklumat sewaktu pendaftaran. Kalau dah login, SKIP bahagian ni.


Disini ada akan lihat ada beberapa fungsi yang anda boleh gunakan. Klik pada ikon Shop Setting.


Lengkapkan semua yang ada. Shop Profile, My Shipping, My Address, Bank Accounts /Cards (Penting untuk menerima bayaran)


Klik bahagian My Product untuk upload produk


Tekan Add a New Product untuk mula upload produk pertama anda


Drag & Drop gambar produk disini. Anda boleh upload sehingga 9 gambar


Lengkapkan maklumat produk anda. Dah selesai klik pada butang Save.

Buat benda yang sama untuk produk yang seterusnya.

TAHNIAH!!

Sekarang anda sudah mempunyai kedai Shopee sendiri.

Terus terang LD katakan, nak memulakan bisnes di Shopee sangat mudah tapi satu perkara yang sangat penting selepas itu merupakan cabaran besar. ILMU MENJUAL. Tanpa jualan produk anda cuma akan jadi galeri untuk Shopee. Gambar produk hanya untuk santapan mata pelawat tetapi bukan menarik minat mereka untuk membeli.

Bagi melengkapkan lagi kedai anda dan memantapkan lagi ilmu untuk memastikan produk terjual LD sarankan anda mendapatkan Panduan Bisnes Part Time Shopee.

Dalam panduan ini, salah satu yang anda akan belajar adalah cara untuk boost produk supaya dapat meningkatkan lagi potensi jualan, boleh buat diskaun dan banyak lagi. Anda boleh baca testimoni pengguna boost Shopee di bawah.

Tak ada produk untuk dijual?

 

Panduan Bisnes Part Time Shopee ada sediakan lebih 200 produk untuk dijual. Anda cuma tinggal upload ke dalam kedai.

Ada masalah berkaitan kedai Shopee anda?

Panduan Bisnes Part Time Shopee juga ada sediakan support melalui telegram. Sekiranya ada apa-apa masalah atau persoalan anda boleh ajukan disana. Group support ini hanya khas untuk mereka yang memiliki Panduan Bisnes Part Time Shopee sahaja.

Anda boleh klik sini>> Panduan Bisnes Part Time Shopee untuk baca testimoni fresh daripada mereka yang mengamalkan

 Anda boleh dapatkan Panduan Bisnes Part Time Shopee segera sebelum persaingan menjadi semakin sengit.

Tidak akan rugi pelaburan ilmu sekiranya diamalkan.

LD sentiasa mendoakan kejayaan anda.

Klik sini untuk membaca review LD mengenai Panduan Bisnes Part Time Shopee

Anda rasa artikel ini menarik? Kongsi sekarang.

Bisnes Dari Rumah: Apa yang perlu dipertimbangkan

Bisnes Dari Rumah: Apa yang perlu dipertimbangkan

Sekiranya anda mencari peluang untuk melakukan bisnes dari rumah, pastikan anda sudah melakukan kajian mengenai bisnes yang anda ingin jalankan. Memualakan bisnes dari rumah boleh jadi sangat menguntungkan dalam pelbagai cara. Ramai yang percaya mereka sudah memiliki segala yang perlu diketahui dalam bisnes dari rumah tetapi sebenarnya mereka terlupa beberapa aspek yang sangat penting.

Berikut adalah beberapa perkara yang mungkin anda lupa dan perlu diambil kira sebelum bermula.

1. Bekerja dari rumah adalah sangat berbeza dengan bekerja di pejabat. Ramai yang terlupa bahawa sangat banyak gangguan apabila bekerja dari rumah. Apabila bekerja dari rumah, anda perlu berhadapan dengan gangguan seperti television, radio malahan internet. Anda juga perlu berhadapan dengan ahli keluarga yang berada di rumah bersama-sama dengan anda. Anak-anak anda juga mungkin tidak dapat membezakan antara masa kerja dan waktu bermain. Ini memberikan banyak masalah kepada orang-orang yang menjalankan perniagaan dari rumah.

2. Jika anda nekad untuk bekerja dari rumah anda perlu banyak disiplin. Anda akan menjadi bos kepada diri sendiri, maksudnya tidak ada sesiapa yang akan memperhatikan anda dan memberitahu apa yang anda patut lakukan. Kesemuanya anda perlu buat sendiri. Ramai yang kecundang bila berhadapan dengan situasi ini. Tiada pengawasan bermaksud banyak kebebasan untuk lakukan apa saja termasuk TIDAK BEKERJA. Sekiranya anda ingin menjadi peniaga dari rumah yang berjaya, anda perlu atasi perkara ini dan pastikan semua perancangan yang sudah dijadualkan berjalan dengan lancar.

3. Mendaftar perniagaan di SSM. Anda perlu mendaftar perniagaan tidak kira apa pun yang anda jual. Kerajaan sudah mewajibkan semua penjual online untuk mendaftar perniagaan mereka. Ini juga menunjukkan bahawa anda memang seorang yang betul-betul serius ingin menjalankan bisnes sendiri. Selain daripada itu ianya dapat meningkatkan lagi keyakinan bakal pembeli.

4. Apabila bekerja dari rumah, anda bertanggungjawab keatas semua perkara. Ramai yang terlupa perkara ini. Ingat, jika komputer anda rosak anda bertanggungjawab untuk membetulkannya. Jika anda tidak dapat membetulkannya sendiri anda perlu menghantar ke kedai untuk dibaiki. Maksudnya anda perlu bersedia dari segi belanjawan untuk menghadapi situasi seperti ini. Anda juga perlukan modal yang lain untuk meneruskan bisnes. Sebagai contoh, modal untuk belajar melalui ebook atau seminar atau video. Ini dapat menjamin perkembangan bisnes anda pada masa akan datang.

5. Sebagai pemilik perniagaan anda bertanggungjawab keatas setiap aspek perniagaan. Ini bermakna anda bukan sahaja perlu membuat jualan dan melakukan aktiviti pemasaran tetapi anda juga bertanggungjawab ke atas akaun yang perlu dibayar dan diterima setiap bulan. Ini memudahkan anda untuk menjejak keuntungan, kerugaian dan kemana hilangnya duit keuntungan yang diperolehi.

6. Peniaga dari rumah juga bertanggungjawab ke atas cukai mereka sendiri. Apabila anda menjalankan perniagaan dari rumah tiada cukai yang akan ditolak dari gaji anda setiap bulan. Anda perlu membuat pembayaran cukai sekiranya sudah layak untuk membayar cukai. Membayar cukai dapat memberi banyak faedah kepada anda di masa akan datang. Sebagai contoh, mudah untuk mendapat kelulusan pinjaman dari bank untuk mengembangkan lagi perniagaan.

Kesimpulannya, anda perlu bersedia untuk menghadapi semua ini kerana itu adalah lumrah bekerja di rumah.

Sekiranya anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut mengenai bekerja dari rumah, anda boleh cuba praktikkan beberapa kerja yang di cadangkan di sini >> Buat Duit Pantas dari Internet  – Edisi Newbie!

Jangan Kejar Pelanggan! TAPI Betulkan Copywriting.

Jangan Kejar Pelanggan! TAPI Betulkan Copywriting.

Setiap hari, semakin ramai dari kalangan kita yang mengambil langkah untuk memulakan perniagaan dalam talian, dengan harapan ianya dapat menjadikan hidup yang lebih baik. Dan setiap hari, semakin ramai dari kalangan kita yang gagal.

Ini mungkin nampak seperti sikap negatif, tetapi itu adalah satu kebenaran. Internet adalah tempat yang bagus untuk menjalankan perniagaan, tetapi mencari kejayaan sebenar adalah umpama mencari jarum dalam jerami maya.

Jadi dimana masalahnya?

Sejujurnya, semakin lama saya melayari web, semakin banyak copywriting yang kurang memuaskan dapat dilihat. Produk ada potensi besar untuk dapat jualan tetapi disebabkan copywriting yang yang kurang memuaskan jualan akan menjadi berkurangan. Jika laman web anda tidak dapat menyampaikan mesej pemasaran dengan cara yang menarik, bermaklumat, dan profesional, anda tidak akan menjual dengan banyak.

Sekiranya anda rasakan cara laman web anda atau bahan pemasaran lain tidak begitu penting, fikir sekali lagi. Apabila anda cuba menjual dalam talian, atau dengan emel, anda cuma bergantung pada perkataan sahaja untuk menjual. Jadi, setiap maklumat penting wajib ada.

Jika anda masuk ke kedai elektronik untuk membeli komputer dan mendapati jurujual tidak membantu, tidak berminat, dan tidak boleh dipercayai, adakah anda akan membeli? Sudah tentu tidak. Perkara yang sama berlaku untuk laman web atau surat jualan anda. Jika seseorang membaca halaman utama anda dan mendapati penulisan anda tidak membantu, membosankan, atau cuma mengarah untuk membayar, mereka tidak akan membeli daripada anda.

Recommend: Copywriting Pro

Pertama, pastikan anda mempunyai CUKUP MAKLUMAT berkenaan dengan produk atau perkhidmatan anda. Sekiranya terdapat kandungan yang tidak mencukupi, pembaca tidak akan mempunyai maklumat yang diperlukan untuk membuat keputusan. Maklumat yang kurang dan tidak lengkap akan menyebabkan prospek meninggalkan anda dengan lebih cepat.

Seterusnya, berhati-hati! Apabila menulis surat jualan atau laman web anda, jangan tergesa-gesa untuk menyiapkannya. Semak ayat dan perkataan yang digunakan. Ramai orang tidak suka menulis, tetapi sekarang kita sedang bercakap mengenai interaksi anda dengan pelanggan. Sebarang kesilapan boleh menjadi penentu antara untung atau rugi.

Ketiga, bersemangat dengan apa yang anda jual! Anda tidak perlu terlalu hype, tetapi anda memerlukan sedikit semangat. Penulisan anda boleh menjadi menarik dan motivasi tanpa kehilangan kredibiliti. Sekiranya anda tidak teruja tentang produk anda, kenapa perlu orang lain teruja?

Ini hanyalah asas, tetapi ingat: cara surat jualan atau laman web anda ditulis boleh memberi peluang anda untuk berjaya. Sekiranya anda mempunyai masa yang sukar untuk mencari perkataan yang tepat, tidak boleh mengeja dengan betul, atau memerlukan sedikit bantuan, jangan takut melaburkan sedikit wang untuk mengupah penulis atau membeli panduan berkaitan copywriting.

Sekiranya anda benar-benar ingin meningkatkan jualan dengan teknik copywriting yang betul anda boleh cuba aplikasikan teknik copywriting pro. Klik sini untuk dapatkan maklumat lanjut.

6 Kalimah Balas Ucapan Terima Kasih

6 Kalimah Balas Ucapan Terima Kasih

Lubuk Digital sangat tertarik dengan satu artikel dari rizalrashid.com. Apa yang patut kita jawab selepas terima ucapan terima kasih? Topik ini agak jarang dibincangkan kerana mungkin bagi sesetengah pihak lepas orang ucap terima kasih kita akan jawab “ok” atau “tak de hal lah” atau “sama-sama“. Tapi apa yang anda akan baca ini nanti memang berlainan daripada apa yang selalu anda lakukan kerana setiap ucapan yang kita balas mempunyai maksudnya yang tersendiri.

Nak jawab terima kasih pun ada seninya.

Ada orang ucap ‘terima kasih’ kepada anda hari ini???

“Hm, hari ni ya??…Ada2, lebih kurang banyak jugak lah tuan…”

Alhamdulillah, bagus betul anda, ini menunjukkan anda telah melakukan sesuatu yang meringankan beban orang lain dan juga membuatkan orang lain terasa terhutang budi pada anda.

Bila ada orang ucap thank you kepada kita secara ikhlas, ini menunjukkan kita sangat-sangat dihargai. Penghargaan adalah sesuatu yang sangat bernilai bagi sesiapa yang menerimanya.

“Betul tu tuan, mana ada orang yang tak suka dihargai kan, huhu…”

Ya, betul tu, tapi ingat, penghargaan ini akan musnah sekelip mata jika kita tidak menyambutnya dengan baik.

“Haah, ya ka, bahaya tu, macamana nak sambut dengan baik penghargaan orang??”

Senang je sebenarnya, tapi ramai orang terlepas pandang. Ade beberapa kalimah sakti yang anda boleh guna bila ada orang ucap terima kasih pada anda

“Wow, menarik tu, share pada saya tuan!!!…”

Teruskan pembacaan…

1-YOU ARE WELCOME

  • Ungkapan ni kita dah biasa dengar kan dan memang kebanyakan orang pun ramai guna yang ni.
  • Ia membawa maksud bahawa anda menerima penghargaan mereka.
  • Tapi tahukah anda bukan ini sahaja cara untuk reply terima kasih, ada banyak lagi sebenarnya.

2-THANK YOU

Kali ni advance sikit, kita reply thank you dengan thank you, amacam??

“Boleh eh tuan??”
Ya, boleh sangat, dan lebih bagus.

  • Ia membawa maksud anda bukan sahaja menerima penghargaan mereka bahkan juga berterima kasih atas sumbangan yang mereka lakukan.
  • Kebiasaanya ungkapan ini digunakan dalam keadaan masing-masing telah membantu antara satu sama lain…

3-DON’T MENTION IT

Haah ini dia ungkapan macho yang menunjukkan kesopanan untuk kita reply terima kasih.

  • Ia juga digunakan untuk membalas permintaan maaf daripada orang lain.
  • Kita menganggap ungkapan thank you atau permohonan maaf itu tidak perlu diucapkan
    oleh mereka.
  • Ertinya kita sudah sangat ikhlas dan tidak mengharapkan ucapan terima kasih daripada mereka.

4-MY PLEASURE

Pernah tak anda buat kerja anda sebagai contoh anda sebagai driver teksi, dan anda menghantar penumpang ke satu destinasi, dan bila sampai mereka ucap thank you???

Nah..”My pleasure”…inilah ungkapan yang sesuai kita guna untuk reply thank you dalam situasi tersebut.
“Hm, apa maksudnya tuan??”

Macamni perasan tak yang driver teksi tu memang dah lakukan tugas dia untuk hantar penumpang, bukannya dia ada tolong orang lain perkara yang advance daripada biasa kan, dah memang tugas dia hantar penumpang.

  • So, ungkapan ini sesuai bila kita bantu orang lain yang dah memang tugas kita pun
  • Atau memang perkara yang kita minat, maksudnya kalau orang tak suruh pun, kita memang rela dan suka buat.
  • Ia membawa rasa keseronokan anda dalam melakukan sesuatu untuk orang lain.

5-NO PROBLEM

Bila kita guna ungkapan ini, ia seolah-olah anda sedang menyatakan bahawa pertolongan yang anda berikan tidak menjadi bebanan atau menimbulkan sebarang masalah.

  • Ia biasanya digunakan dalam keadaan santai dan tidak formal.

6-ANYTIME

Biasanya, kita suka untuk menolong seseorang yang kita sayangi kan….

Kalau boleh tiap-tiap hari nak tolong.

  • Sebab bila kita tolong ataupun caring tentang “dia”, sebenarnya kita sedang membina engagement supaya hubungan kita sentiasa erat antara satu sama lain.
  • Sekali “dia” ucap thank you, ungkapan “anytime” sangat sesuai digunakan yang membawa maksud, bukan kali ni ja kita boleh tolong bahkan bila-bila perlukan pertolongan, just call me, I wiil come..

Amacam, power kan???

Follow beliau di Facebook RIZAL RASHID untuk lebih banyak tips dan perkongsian dalam teknik komunikasi berpengaruh.