Cara Bina Kedai Shopee Sendiri

Cara Bina Kedai Shopee Sendiri

Mungkin ada di antara anda yang teringin nak bina kedai Shopee sendiri. Artikel kali ini LD akan tunjukkan kepada anda cara untuk bina kedai Shopee sendiri yang boleh siap dalam masa kurang dari 1 jam.

Tapi sebelum tu LD nak terangkan sedikit mengenai Shopee yang mungkin sesetengah daripada pembaca masih belum tahu. Shopee ni merupakan salah satu platform ecommerce multi-vendor/dropship. Maksudnya penjual yang berada di dalam platform ini terdiri daripada pengilang, peruncit, mahupun dropshipper. Tidak hairanlah satu produk yang sama mempunyai harga yang berlainan.

Ini antara screenshot pendapatan peniaga di Shopee yang sempat LD kumpulkan. Harap ianya dapat menaikkan lagi semangat anda untuk berniaga di Shopee.

Pada waktu artikel ini ditulis, persaingan masih lagi kurang tetapi pada masa akan datang siapa tahu. Disebabkan ini LD ingin mengajak anda sebagai penjual untuk turut serta dalam Shopee. Anda boleh bina kedai Shopee sendiri dengan mudah menggunakan panduan ini.

Info: Sekiranya anda tidak mempunyai produk sendiri, di penghujung artikel ini LD akan dedahkan lubuk untuk dapatkan 200 senarai produk untuk dimasukkan ke dalam kedai anda.

Masuk ke Shopee.com.my kemudian daftar dengan klik pada sign up.

 Masukkan No.HP. anda kemudian klik butang Send Verification Code.

Shopee akan menghantar SMS Verification Code ke No.HP yang anda daftarkan. Masukkan Verification Code tersebut untuk pengesahan.

Selepas No.HP anda disahkan, lengkapkan Username & Password kemudian klik butang SIGN UP.

Selesai pendaftaran, anda boleh login terus ke akaun Shopee. Kemudian anda klik pada Seller Centre.


Kalau klik pada Seller Centre tapi keluar macam dalam gambar ni, anda perlu login menggunakan maklumat sewaktu pendaftaran. Kalau dah login, SKIP bahagian ni.


Disini ada akan lihat ada beberapa fungsi yang anda boleh gunakan. Klik pada ikon Shop Setting.


Lengkapkan semua yang ada. Shop Profile, My Shipping, My Address, Bank Accounts /Cards (Penting untuk menerima bayaran)


Klik bahagian My Product untuk upload produk


Tekan Add a New Product untuk mula upload produk pertama anda


Drag & Drop gambar produk disini. Anda boleh upload sehingga 9 gambar


Lengkapkan maklumat produk anda. Dah selesai klik pada butang Save.

Buat benda yang sama untuk produk yang seterusnya.

TAHNIAH!!

Sekarang anda sudah mempunyai kedai Shopee sendiri.

Terus terang LD katakan, nak memulakan bisnes di Shopee sangat mudah tapi satu perkara yang sangat penting selepas itu merupakan cabaran besar. ILMU MENJUAL. Tanpa jualan produk anda cuma akan jadi galeri untuk Shopee. Gambar produk hanya untuk santapan mata pelawat tetapi bukan menarik minat mereka untuk membeli.

Bagi melengkapkan lagi kedai anda dan memantapkan lagi ilmu untuk memastikan produk terjual LD sarankan anda mendapatkan Panduan Bisnes Part Time Shopee.

Dalam panduan ini, salah satu yang anda akan belajar adalah cara untuk boost produk supaya dapat meningkatkan lagi potensi jualan, boleh buat diskaun dan banyak lagi. Anda boleh baca testimoni pengguna boost Shopee di bawah.

Tak ada produk untuk dijual?

 

Panduan Bisnes Part Time Shopee ada sediakan lebih 200 produk untuk dijual. Anda cuma tinggal upload ke dalam kedai.

Ada masalah berkaitan kedai Shopee anda?

Panduan Bisnes Part Time Shopee juga ada sediakan support melalui telegram. Sekiranya ada apa-apa masalah atau persoalan anda boleh ajukan disana. Group support ini hanya khas untuk mereka yang memiliki Panduan Bisnes Part Time Shopee sahaja.

Anda boleh klik sini>> Panduan Bisnes Part Time Shopee untuk baca testimoni fresh daripada mereka yang mengamalkan

 Anda boleh dapatkan Panduan Bisnes Part Time Shopee segera sebelum persaingan menjadi semakin sengit.

Tidak akan rugi pelaburan ilmu sekiranya diamalkan.

LD sentiasa mendoakan kejayaan anda.

Klik sini untuk membaca review LD mengenai Panduan Bisnes Part Time Shopee

Anda rasa artikel ini menarik? Kongsi sekarang.

JANGAN BELI Panduan Bisnes Part Time Shopee!

JANGAN BELI Panduan Bisnes Part Time Shopee!

Semenjak Shopee menjadi platform pilihan kepada penjual di luar sana, panduan bisnes part time Shopee semakin ramai penulisnya. Anda akan dapat lihat banyak ebook berkaitan dengan Shopee ditulis dan dijual pada harga yang berbeza. Semuanya bertujuan untuk mendapat keuntungan. Oleh sebab itu anda perlu tahu kenapa anda perlukan panduan berbayar dan kenapa pula anda tidak perlukannya.

Kenapa Perlukan Panduan Berbayar

Kebiasannya panduan berbayar akan menerangkan kesemuanya daripada A-Z. Anda cuma perlu ikut langkah yang sudah disediakan dalam panduan. Tidak perlu pening kepada nak fikir mana satu yang perlu buat dulu. Semuanya sudah dipermudahkan, anda cuma perlu ikut.

Bagi kami di Lubuk Digital, perkara yang paling penting setelah mendapatkan panduan berbayar adalah “after sale services”. Bantuan sokongan selepas jualan merupakan sesuatu yang sangat berharga dan tidak ada dalam panduan percuma.

Anda mungkin dapat belajar sendiri secara percuma tetapi bagaimana sekiranya anda menghadapi masalah. Tersekat dimana-mana dan tidak tahu cara untuk menyelesaikan masalah tersebut? Dimana tempat anda untuk mendapatkan bantuan? Sekiranya penyedia panduan percuma ada menyediakan bantuan, adakah bantuan atau masa yang mereka ada juga percuma? Itu persoalan yang perlu anda jawab.

Kenapa Perlukan Panduan Percuma

Sekiranya anda tidak mempunyai modal yang mencukupi dan mempunyai banyak masa terluang, anda boleh manfaatkan masa ini untuk mencari panduan percuma.

Panduan percuma hanya sesuai untuk mereka yang pandai berdikari dan komited dengan usaha serta pandai mencari jalan penyelesaian sendiri.

PERINGATAN, anda boleh manfaatkan panduan percuma TETAPI sekiranya anda ingin bermula dengan RM0 “ZERO” di Shopee, ianya tidak sesuai.

Anda masih lagi perlukan modal untuk membeli produk sekalipun ianya cuma dropship. Konsepnya sama seperti website ecommerce vendor yang lain, Shopee akan TAHAN duit pembelian sehinggalah pelanggan sahkan produk mereka sudah diterima. Sekiranya pembeli tidak sahkan selepas barang diterima, anda perlu menunggu sehingga tempoh yang ditetapkan Shopee berakhir. Ini bagi mengelakkan pembeli terpedaya dengan penipuan scammer.

Kalau betul-betul nak belajar buat duit part time Shopee saya cadangkan anda untuk belajar melalui “Panduan Bisnes Part Time Shopee“.

Panduan Part Time Shopee

Dalam panduan ini anda akan belajar asas yang ada dalam platform Shopee. Kalau anda sudah kenal dengan semua fungsinya, mungkin anda akan rasa panduan ini tidak memberi maklumat yang anda mahukan.

YA, ianya betul. Platform Shopee memang direka untuk mempunyai sistem yang sangat mudah digunakan. Anda boleh belajar semuanya sendiri tanpa perlukan panduan berbayar.

TETAPI dalam panduan ini kesemuanya sudah disusun langkah demi langkah supaya anda tidak tertinggal bahagian yang penting dalam persiapan. Menariknya, anda juga akan dikongsikan dengan tips dan trik yang kebanyakkanya seller tidak tahu.

BONUS PEMBELIAN.

Bonus ini yang menambah nilai produk utama.

 Bonus Panduan Bisnes Part Time Shopee

Ada koleksi lebih 200 list produk yang boleh anda muat naik terus ke Shopee store. Tidak perlu risau sekiranya tidak ada produk untuk dijual kerana semuanya sudah disediakan. Anda cuma tinggal upload masuk store.

Bonus Panduan Bisnes Part Time Shopee

Bantuan sokongan melalui telegram. Bantuan ini akan diberikan oleh penulis sendiri. Sekiranya ada apa-apa persoalan, anda boleh terus tanya di dalam group.

Siapa yang SESUAI untuk memiliki ebook ini?

1. Anda yang tengah kerja makan gaji dan nak cari pendapatan tambahan.
2. Anda yang dah ada bisnes sendiri, tapi nak cuba berbisnes di Shopee juga.
3. Suri rumah sepenuh masa yang hanya tinggal di rumah je tiap-tiap hari.
4. Anda yang tengah mencari bisnes yang paling senang untuk bermula.
5. Anda yang dah pernah buat bisnes di Shopee tapi produk tak terjual laju lagi.
6. Perlukan guru untuk belajar dan memberi bantuan.
7. Ada modal untuk dilaburkan untuk beli Panduan Bisnes Part Time Shopee.
8. Ada modal untuk bayar produk dropship.

NEWBIE / BEGINNER PUN BOLEH! Bahasa yang digunakan senang faham dan tidak perlu kemahiran teknikal pun.

JANGAN BELI Panduan Bisnes Part Time Shopee..

1. Kalau Malas nak ‘take action‘.
2. Kalau nak kaya cepat tanpa usaha lebih.
3. Kalau berharap goyang kaki dapat duit semata-mata.
4. Kalau dah menjana income lumayan di Shopee.
5. Kalau tak boleh sabar dalam berbisnes.
6. Tidak ada modal untuk bayar produk dropship
p/s: Yang dah rasa dia advance dah dalam Shopee ni, tak perlu la nak beli ebook ni ya.

Kesimpulannya anda perlu kenal pasti sebab-sebab penting sebelum mendapatkan sebarang panduan berbayar. Adakah ianya satu keperluan atau tidak. Belilah atas sebab untuk belajar dan memperbaiki kewangan. Anda boleh dapatkan panduan tersebut dengan tekan disini.

Anda rasa artikel ini menarik? Kongsi sekarang.