Month: December 2016

Jual Telur Masin, Kini Mampu Jana RM12,000 Sebulan

Gambar: Harian Metro Pada setiap hari kira-kira jam 6 pagi, empat buah reban yang menempatkan kira-kira 1,100 itik akan dibuka untuk membiarkan itik-itik tersebut mencari makanan di sekitar sawah di Kampung Che Mali, Bayu Lalang, Pasir Mas, Kelantan. Itik-itik diternak oleh Che Hassan Che Mood, 57, bagi membekalkan telur itik untuk perusahaan telur masin miliknya. Menurut Che Hassan, itik-itik tersebut dibiarkan mencari makanan sekitar sawah padi bagi mengurangkan tekanan yang dihadapi itik tersebut dan akan menghasilkan telur yang berkualiti. Beliau turut memberitahu bahawa setiap hari dianggarkan sekitar 860 biji sehingga 950 biji mampu diperoleh dan akan dikumpulkan bagi proses...

Read More

Cara Jimat Tambah “Likers” Facebook Page.

Mungkin ada dikalangan pemilik page yang inginkan jumlah pelawat bertambah tapi tak nak habiskan banyak duit untuk naikkan like. Trik ini sesuai untuk anda. Sebahagian besar artikel dibawah daripada sumber asal iaitu buzzkonten.com manakala panduan bergambar adalah daripada Lubuk Digital. Sejak kebelakangan ini, timbul perdebatan hebat sama ada perlu atau tak buat Like Marketing (iklan tambah Like Facebook Page). Ada yang kata perlu supaya social proof page itu bagus. Ada pula yang kata membazir saja sebab cost per like sangat mahal sekarang, tambahan pula organic reach di FB sekarang tidak lagi setinggi 3 tahun lepas. Tapi kalau anda perasan, likes ini...

Read More

[NEWBIE] ebay lubuk USD

Kita sedia tahu matawang USD lebih tinggi daripada RM. Lebih-lebih lagi pada waktu sekarang. Ini jumlah tukaran Ringgit Malysia dan US Dollar yang baru saya semak sebentar tadi. Nilai untuk 1 USD bersamaan dengan RM4.42 . Nilai USD yang tinggi memberi tekanan kepada mereka yang menjalankan perniagaan import barangan luar. Tidak hairanlah harga barang pun semakin meningkat kerana bukan semua sumber ada di dalam negara. Ada masanya pengilang perlu mengimport sumber mentah dari luar dan biasanya matawang USD digunakan. Bagi mereka yang suka-suka membeli hanya untuk kepuasan, mungkin sekarang aktiviti membeli tu dah kurang disebabkan perubahan ini. Kita sudah...

Read More

Ebay Part 3: newbie ebay sekarang dah jadi power seller bronze level

Artikel kali ini mengenai kisah bagaimana seorang newbie takde knowledge langsung tentang ebay. waktu dia belajar dengan saya ialah pada tahun lepas 2015, sekarang dah 2016 dia dah power seller.. cuma ambil masa setahun jer. tu pun dia ada give up sekejap. tapi selepas saya follow up dan tarik dia semula ke landasan asal. akhirnya selepas setahun dia berjaya dapat status power seller. ok anda baca sendiri isi hati dia kat bawah ni.. Saya mula menceburkan diri dalam eBay ini start April 2015.Dimana pada masa itu menyertai kelas eBay di Johor Bahru. Kelas ini mengajar dari basic sehingga larh...

Read More

Bisnes di ebay- Part 2

Assalamualaikum. kali ini saya nak berkongsi kepada anda potensi bisnes di ebay yg ramai orang pandang rendah dengan potensi perniagaan di ebay. Ada yg bertanya dengan saya..masih relevan lagikah bisnes di ebay ni? jawapannya YESSS. masih relevan selagi anda berniaga dengan cara yg betul. Baru-baru ini saya telah membuka bisnes offline iaitu bisnes kedai makan. sebelum ini saya hanya mendengar dan dah sedia maklum, bisnes offline ni memakan modal yg besar. tapi lepas dah bukak bisnes offline dan dah merasainya sendiri modal yg keluar..barulah saya dapat menjiwai bahawa bisnes online ni sangat best dan lebih berpotensi untuk dapatkan pulangan...

Read More
  • 1
  • 2

Recommend


Cari kami di Facebook